Više od stotinu izvođača na 2. međunarodnom dječjem festivalu Čarobna frula

carobna-frula

Čarobna frula međunarodni je dječji festival koji traje od 01. do 04. prosinca


Udruga Dječji zbor Kikići u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir organizira 2. međunarodni dječji festival Čarobna frula koji će se od 1. do 4. prosinca održati u dvorani Centra. Na festivalu će nastupiti ukupno 117 izvođača u dobi od 3 do 15 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovenije i Srbije. Izvedbe malih solista,  koji izvode originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu, pratit će i dječji  zbor Kikići. Natjecatelje će ocjenjivati stručni žiri, a u svakoj kategoriji bit će dodijeljena prva, druga i treća nagrada.

Pobjednici svih kategorija sva četiri dana imat će priliku nastupiti na koncertu finalista  u sklopu Adventa u Zagrebu na Trgu bana Jelačića te u finalnom natjecanju koje će se održati u nedjelju u 17 sati.

Međunarodni dječji festival “Čarobna frula“ je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Nastao je 2015. godine kao plod višegodišnjih napora i kontakata na planu međunarodnog  povezivanja u području dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

RASPORED KONCERATA:

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL -ČAROBNA FRULA

01.12. u 18:00 sati

Centar za kulturu Maksimir

02.12. u 18:00 sati

Centar za kulturu Maksimir

03.12. u 12:00 i  17:00

Centar za kulturu Maksimir

FINALE

04.12. U 17:00 sati

foto: Centar za kulturu Maksimir

Izvor