U I. razred osnovne škole dužna su se upisati sva djeca koja će do 1. travnja 2017. godine navršiti 6 godina

4969129599_198a714d9a_b

Upis djece u I. razred osnovne škole za školsku godinu 2017./2018. u svim osnovnim školama na području Grada Zagreba,  provodit će se 8., 9. i 10.  lipnja, najavili su iz nadležnog gradskog Ureda za obrazovanje, a u njega su se dužna upisati sva djeca koja će do 1. travnja 2017. godine navršiti 6 godina.

Zahtjev za uvrštavanje u popis školskih obveznika može se podnijeti i za dijete koje nije školski obveznik, a do kraja 2017. godine navršit će 6 godina, a podnosi se isključivo do 31. ožujka i to Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport.

Za upis sve djece je potrebno imati: 

1. Mišljenje stručnog povjerenstva o utvrđenom psihofizičkom stanju djeteta za upis u I. razred koje će izdati stručno povjerenstvo škole koju će pohađati prema prijavi prebivališta ili boravišta djeteta. Djeca sa 6 godina koja žele u školu, a nisu obvezni polaznici dobit će Nakon toga Uvjerenje temeljem kojega će pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja za upis u I. razred osnovne škole.

2.  Rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis djeteta u I. razred

Za dijete koje je bilo uključeno u predškolski program, roditelj/skrbnik dužan je osim Zahtjeva dostaviti i mišljenje stručne službe predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta.

Točno pak vrijeme pregleda djece po gradskim četvrtima bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, na oglasnim pločama svih Područnih ureda gradske uprave, dječjih vrtića i osnovnih škola Grada Zagreba, Službe za školsku i adolescentnu medicinu te na stranici www.zagreb.hr

Za sve informacije možete se obratiti Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, 10 000 Zagreb, Ilica 25, broj telefona: 6100 554.

Foto: Jessica Lucia